hair metal rules

nedjelja, 22.10.2006.

W.A.S.P.

Na mozda veliko razocaranje nekih odredenih blogera, u ovom postu necu pisati o grupi Bon Jovi niti Quiet Riot, pa cak niti o od strane svih obozavanim Gunsima, vec o grupi koja je ostavila veliki trag u povijesti metala, a to je grupa W.A.S.P.
No prvo isprike zato sto nisam tako drasticno dugo pisala. Naime kada pocnete ici u srednju skolu, i ako je to jos jezicna gimnazija, stvari se pocnu malo komplicirati. No sve je u najboljem redu, pjevam u skolskom bandu, druzim se sa super ljudima i cak sam nasla vremena da napisem novi post.

W.A.S.P.

Image Hosted by ImageShack.us

Dosavsi sa Staten Islanda u Los Angeles, band je 1982. osnovao pjevac i basist Blackie Lawless, ujedinivsi se sa gitaristima Chrisom Holmesom i Randyem Piperom, te bubnjarom Tonyem Richardsom . Nastupajuci po razlicitim klubovima u L.A.-u, W.A.S.P.-i su do 1983. vec izgradili reputaciju opakog banda ciji se show nikako ne smije propustiti. Detalji poput bacanja sirovog mesa u publiku i spricanja krvi svuda naokolo, bili su nesto na sto se Los Angeleska publika vec bila navikla, ali kada 1984. izdaju singl "Animal (F*** like a Beast)", on zbog svoje kontroverznosti ne biva dobro prihvacen od strane konzervativne americke javnosti, no uziva popularnost heavy metal fanova. Stoga W.A.S.P. izdaje debi album
"W.A.S.P.". Sa pjesmama poput "I Wanna Be Somebody", "Sleeping In The Fire" ili pak "L.O.V.E. Machine" odusevili su metal publiku, ali ponovo sokirali razlicite organizacije koje su se borile protiv loseg odgoja svoje djece. Zbog jednog su incidenta cak zavrsili i na sudu, no to ih nije zaustavilo da izdaju svoj slijedeci album "The Last Command", pa i nakon njega "Inside the Electric Circus". Sav taj materijal ujedinili su 1987. na albumu "Live...In the Raw" kao dokaz da su ipak prije svega live performing band. 1989. s promjenama u postavi snimaju fenomenalan "Headless Children". No nakon toga postava se mijenja iz korijena, te kao jedini originalni clan ostaje Blackie. On sa jos par glazbenika pod imenom W.A.S.P. 1992. izdaje album "The Crimson Idol". Na taj nacin band nije zaradio bas veliku popularnost, ali je izdao album sa greatest hitsima "First Blood...Last Cuts". Iako se cinilo da je to njihov posljednji album, ambiciozni Blackie uspijeva nagovoriti chrisa holmesa da se vrati, te oni zajedno sa basistom Mikeom Dudeom i bubnjarom Stateom Howlandom 1996. snima album "Still not Black Enough" nakon kojeg su uslijedili i "K.F.D."(1997), "Helldorado"(1999.) i "Unholy Terror"(2001).


W.A.S.P. nekad
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

W.A.S.P. danas
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Blackie Lawless
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
- 21:02 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.